Nyt ollaan sitten vaihdettu maisemaa ja maata parin paivan tiukkaakin tiukemman bussilla matkustamisen jalkeen. Paatettiin junan tilalta ottaa bussi, koska emme olleet varmoja aikatauluista. Mzuzussa hypattiin bussiin keskiyon aikoihin ja ajateltiin, etta saadaan istumapaikat, mutta toisin kavi. Muutama tunti oli ihan mukava seista, mutta kolmen neljan aikaan yolla mutkaisia teita ylinopeutta huristellessa alkoi olla ikava pehmustettuja penkkeja. Meille kylla vakuuteltiin, etta rajalla sitten vaki vahenee ja pitais tulla niita istuimia. Tama piti paikkansa. Saatiin istuma paikat Malawin puolella ja paastiin istumaan kun ajettiin kaks kilometria No mans landilla. Tansanian puolella sitten kaikki penkit olikin sitten taas varattu, joten seuraavat 20 tuntia joko nukuin bussin lattialla muiden valissa tai istuin riisisakin paalla. Jos joku haluaa bussilla Tansaniaan menna niin suosittelen ottamaan bussin Lilongwesta, jolloin saa varmasti ne istumapaikat. Muutama paiva meni tuon jalkeen ihmetellessa ja nukkuessa.

 

Sansibar on kylla ihan hienon nakoista seutua, mutta turisteja on ihan liian paljon. Taalla parjaa melkein suomella paremmin kuin englannilla. Mita kuuluu? Kukkuluuruu. On aika yleinen sanonta taalla pain. Hinnat on aivan kauheat, verrattuna aikaisempiin paikkoihin. Kohtuu hintasta backpackeria on melkein mahoton loytaa Stone Townista. Muutenkin tuntuu silta kuin ois jossain turistirysassa. Jos joku on kayny vain Sansibarilla ja sanoo nahneensa Afrikan valehtelee aika paljon.

 

Nyt ollaan oltu muutama yo Jambianissa, joka on kaunista seutua. Kirkasta sinista vetta ja valkoiset rannat. Eilen oltiin menossa uimaan delfiinien kanssa. Tuuli oli kuitenkin niin kova, etta pari venetta upposi rannassa, kun odoteltiin tuulen tyyntymista. Paatettiin sitten olla menematta. Reissun hinta per naama piti olla 35usd, sisaltaen kuletuksen, veneretken ja ruoat. No palattiin tyhjin kasin 30km lenkilta takas bungalowille ja matkan jarjestaja rupes kinuamaan 35usd rahaa pelkasta taksikyydista. Pieni ukotuksen poikanen oli jatkilla mielessa. Kysyttiin Saksalaiselta parilta, joka myos oli kyydissa paljonko heilta oli pyytany ja sanoivat 20usd, olivat maksaneet lopulta 7usd. No sanottiin, etta mekin maksetaan saman verran. No sitten rupesivat purnaamaan, etta Saksalaiset oli maksaneet liian vahan ja meidan pitais maksaa sitten enemman. Lyotiin niille se 7 dollaria kouraan ja sanottiin, etta pitakaa rahat tai ei makseta ollenkaan. Ihme hommaa, etta kaikille on eri hinnat ja mitaan ei voi sopia etukateen. Nyt sitten seuraavaksi lahdetaan pohjoiseen Kendwaan, jossa voi kuulemma kayda jopa saunassa.

 

Taallapa ei sen ihmeempia.

- JH