1. heinäkuuta 2009

Chipata, Sambia ja Lilongwe, Malawi
 
Nyt ensimmaista kertaa toimii kunnolla netti, joten siirran taman koko blogin uuteen osoitteeseen ja luultavasti huomenna lisailen kuvat tanne. Tanne voi laittaa kommentteja ilman noita tunnuksia, joten tulee olemaan paljon helpompaa.

Sambia meni aika nopsaan. Vaikkei kylla haittaakaan. Lippujen saatoa ja rikosilmoituksen tekoa koko maa :) Eipa kylla hienoja maisemia ja oli tanakin aamuna mukava olla taksin kyydissa, joka ajeli lepposta 140km/h nailla mukavilla leveilla rauhallisilla teilla. Alkaa siis enaa kayttako tuota blogspottia. Uusi osoite pitais olla rannaltarannalle.vuodatus.net

- JH

 

28. kesäkuuta 2009
Livingstone - Mfuwe - Flatdogs
 
Paivaa,

Nyt ollaan oltu Flatdogs Campsitessa South Luangwan puistossa kattelemassa elaimia pari yota ja paivaa. Huomenna olisi vissiin tarkoitus lahtea latkiin taalta kohti Chipataa ja sielta joskus Malawiin.

Noh viimeisen kirjotuksen jalkeen on sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Buukattiin tosiaan lento tanne Mfuween Jollyboys backpackersista, koska hinta oli erittain kohtuullinen. Hintaan sisalty lento LStone-Mfuwe + 3 yota all inclusive ite Flatdogsilla. Otettiin sitten tama mukavan kuulonen paketti taman viikon keskiviikkona. Lahdon oli tarkotus tapahtua jo torstaina, mutta jostain syysta lento olikin vasta perjantaina. Iloitsimme yhdesta ylimaaraisesta paivasta ja yosta Livingstonessa. Ajattelimme, etta ehdimme nahda putoukset, koska ensimmainen paiva oli mennyt rotkokiikussa.

Torstai aamuna olimme siis hyppaamassa bussiiin putouksille ja kavin tallelokerosta katselemassa dollareita, jolla maksaisimme sisaanpaasyn Vic Fallseille. Rahavyot, passit ja kaikki naytti olevan kunnossa, mutta kaik kateinen oli viety. No siina se meni sitten paiva poliisien kanssa rupatellessa ja niiden ihmetellessa lukittua tallelokeroa. Nyt on sitten laput vetamassa vakuutusyhtiolle josko ne korvais kateisen, kun lukitussa tallelokerossa olivat. Eipa nahty talla kertaa putouksia :(

Nyt tanaan sitten kaytiin respassa kyselemassa milloin meilla on check-out huomenna maanantaina ja sanoivat, ettei me olla buukattu tata paikkaa kuin kahdeksi yoksi ja lentoliput pitas viela maksaa erikseen paalle. Eli tama huippuhalpa tarjous tuntuukin nyt olevan ihan jarkyttavan kallis. No nyt on nahty kuitenkin leijonat ja leopardit, puhvelit, virtahevot ja norsut joten luultavasti kannattava reissu kuitenkin. Hienon nakoista ja niin kauan kuin meilla ehka on toi all inclusive niin kaikki pelaa. Tuntuu vain kummalta, jos haluaa juoda ruoan kanssa vetta niin sita saa yleensa oottaa kauemman aikaa kuin itse paaruokaa.

Huomenna maanataina matka tosiaan jatkuu viimeistaan Mfuwen kautta Chipataan, jos vain loydetaan jostain kuski, joka meidat paikan paalle ajais. Taalla kun tuo julkinen liikenne tuntuu olevan vahan mita sattuu. Ei paljon busseja taalla pain nay. Koskilinjatkin toimii taman seudun liikennetta paremmin ja siihen ei paljoa kylla tarvita.

Harvinaisesta riistasta puheenollen eilen naimme varmasti yhden harvinaisimmista otuksista safareilla. Joku rikas Googlen omistaja (Eric Schmidt) vilkutteli meille, kun oltiin kattelemassa elukoita. Oli tullut omalla suihkarilla tanne ja majoittui jossain lodgella, jonka hinta yolta on vaivaiset 800 usd. Kameroiden objektiivit oli isommat kuin meidan rinkat ja luultiin eka, etta ne on jotain natural geographicsin kuvaajia.

- JH & JN

25. kesäkuuta 2009
Livingstone, Sambia
 
Nyt sitten loppu viimein paadyttiin Livingstoneen ihan Victorian putouksien viereen. Matkaa oli kylla aika rutkasti. 23 tuntia bussissa. Muutamia stoppeja mutta jalat aivan rikki ja muutenkin melko vasynyt olo. Viimeiset Namibian dollarit kaytettiin Smirnoff vodkaan kun ei keksitty mitaan muutakaan.

Viimeiset paivat Namibiassa oli jo melkoista karvistelya, vaikkei siella oltukaan kuin vain sen parisen viikkoa. Paikat oli jo nahty ja odotti jo paljon paasya Sambiaan. Charles osti meille viela lahjaksi perinteiset Oshivambo vaatteet jostain torilta. Ihan kivat vaatteet mutta Jaana mekko nayttaa raskausvaatteelta. Eipa sita itekkaan ihan paikalliselta se paalla nayta. Namibiassa koitettiin viela saada verovapaasti auton vuokraus. Kuusi toimistoa ja viimeisessa sanottiin, etta pitaa olla joku tuote minka viet pois. Autonvuokrauksesta ette saa pennin hyrraa takaisin, joten ei kannata yrittaa toiste.

Sambiassa elama heti paljon erilaisempaa. Kusetus yrityksia nayttaa olevan joka kulman takana. Bussista hypattyamme puoli minuuttia ja ensimmainen "opas" tuli tarjoamaan palveluitaan. Sanottiin, ettei menna siihen backpackerssiin minka leivissa oli vaikka sinne oltiinkin varaus jo tehty. Nain ehka saastyttiin enemmilta saatamisilta. Illalla tavattiin Jaanan kaveri, jonka oli tuntenut 2 tuntia vuonna 2005. No paadyttiin tuossa sitten istumaan sen kanssa muutama tunti. Lunki tyyppi ja ihme, etta viela muisti. Vaikka nailla taikaakin olla pitempi muisti kuin kellaan muulla tutulla.

Huomenna mennaan hyppimaan paivaksi kallioilta rotkoihin. Ainakin Gorge Swing tulee kokeiltua ja jotain muutakin. Voitte kattella Madventuresia naista paikoista niin tuttuja juttuja tulee vastaan. Huomenna tai joskus laitan kuvia, koska taalla nayttaa netti toimivan mukavammin.

Niin ja budjettimatkailu jai sitten niille teilleen. Otetaan lennot taalta Livingstonesta Chipataan, koska ei jakseta istua bussissa kolmea paivaa ja kolmea yota, etta paastaan nakeen yks leijona. Saastetaan nain aikaa ja mahdollisesti jopa rahaakin, koska paastaan Safarille sesongin ulkopuolella, jos keritaan ens ma ja ti huudeille.

Nyt loppuu aika... morjes.

JH @ Jollyboys, Zambia


21. kesäkuuta 2009
Sossusvlei
 
Nyt alkaa Namibia olla nahtyna talla reissulla. Viikolla oltiin Sossusvleissa kattelemassa dyyneja. Sami vois tulla tanne trekkaileen. Oli aika rankkaa tallustella aavikolla keskipaivan aikoihin ja kiipeilla yli sadan metrin korkusille dyyneille. Mutta on ne maisemat kylla, jotain mita ei ihan joka paiva nae.
Hintataso on kuitenkin pompsahtanut aivan jarkyttavaksi. Kaks yota teltassa kustansi 60e / naama, muutenkin tuntuu, ettei taalla oikein muu kuin kalja ja viini oo halpaa.
Shakaali kavi taas kerran illalla varkaissa. Viimeksi meni kengat ja nyt meni aamupala ruoat, kun unohtu auton ovet auki. Polli muovipussillisen tulisia pussikeittoja ja tonnikalaa. Aamulla loytyi purkit ja pussit leviteltyna ympariinsa, muttei niita oikein kehdannu syomaan ruveta.
Kuvia ei oo vielakaan tulossa, koska naissa kahviloissa ei saa kayttaa mitaan muistikortteja/tikkuja tai muitakaan systeemeja, joilla kuvat tanne saisi laitettua. Huomenna lahdetaan Sambiaan Livingstoneen katteleen Victorian putouksia. Mukava 20 tunnin bussimatka siis edessa. Jospa tuolta Sambian puolelta sais sitten kuviakin tanne laiteltua.
- JH & JN


15. kesäkuuta 2009
Windhoek ja Swakopmund
 
Do dii.

Nyt sitten paastiin Afrikkaan. Pari ensimmaista paivaa meni saataessa asioita kuntoon. Onneksi saatiin vuokrattua auto. Kaikki oli varattu johonkin hallituksen kampanjaan, joten saimme itsellemme pikkuisen Chicon. Vasemmanpuoleinen liikenne ei tahdo kylla sujua. Ensimmaisen viiden minuutin aikana meinattiin tormata kahteen autoon ja kaasupoljin lahti irti lattiasta ja varashalytin toottaa koko ajan vaikka sen muka sulkee. Autossa matkustaa nyt nelja henkiloa, joista Jaana on lyhyin. Mukana menee myos rinkat, juotavat ja teltat, joten tahtoopi olla suht ahdasta. Hinta oli kuitenkin kohdallaan. Kaikkine vakuutuksineen 50e paiva, joten naamaa paalle se ei tee kuin 12e. Isot ja hienot 4x4 oiskin sitten ollu jo jotain ihan muuta.

Windhoekissa syotiin ensimmaisena iltana jossain Katuturan rafloista lehman perasuolta ja se ei oo kylla haavia. Ei kannata tilata jos taalla on. Eilen ajettiin melkein koko paiva Swakoppiin ja nyt sitten vain oleskellaan. Taitaa jaada talla kertaa sandboardingit valista, kun tuntuu tuota rahaa muutenkin palavan aika kivasti. Monta kylmaa yota tiedossa, koska jouduttiin ostaan teltta naille retkille. Oli jopa valmiiksi rikki kun avattiin paketti. Eilen oltiin baarissa oman vartijan kanssa:) Bongattiin se yolla jostain talon pihalta ja pyydettiin kaljalle. Lepposta porukkaa kaikki.

Huomenna matka jatkuu vaaraa kaistaa eteenpain Sossusvleihin ja loppuviikosta pitaiskin olla takaisin Windhoekissa hakemassa Sambian viisumia. Hauskaa jussia sinne Suomeen. Onneksi ei tarvi palella sateessa.

- JH & JN


3. kesäkuuta 2009
Pakkaamista ja säätämistä...
 
Nyt se alkais olla sitten jo lähellä tämä reissuun lähtö. Vielä pitäs käydä dollareita hamstraamassa, jotta pärjäilee. Tansanian viisumi lävähti joku aika sitten kouraan ja Sambian raja pitäisi ylittyä sitten vähän helpommin.

Safarit on nyt sitten buukattu South Luangwasta. Mukava bussikyyti odottamassa mukavaa hiekkatietä pitkin kahden vuorokauden ajan, mutta ehkä sen kestää. Paikkana on Flatdogs Camp, joka tarjoilee myös kävelysafareita. Saas nähä tarvisko mukana norsukivääriä, jos elukat rupeavat nuuhkimaan liian läheltä:)

Eilinen ja tämä päivä on menny pyykätessä. Makuupussi kurkki jo niin pahasti paketistaan, että oli parempi pestä se ennen matkaa, ettei kävele heti tiehensä, kun pussiin sujahtaa. Vaatteet mitä kattelin mukaan oli sen näköisiä, ettei varmaan paljon erotu massasta. Jättelee sitten matkan varrelle, jos ei viitti golf-paitoja ja -sukkia enää käyttää. Ukeen pitäs vielä kielet käydä hakemassa, että sais jotain soiteltua matkalla. Jos on rääpyä, niin teen jonkun uuden Suomihitin tuonne youtubeen.

Reissuun lähetään 10. kesäkuuta ja silloin katkiaa ainakin mun puhelimesta virta. Jaanalle voi koittaa laittaa viestiä, jos jotain asiaa tuleepi. Kuvia koitan laitella, jos/kun pääsen linjoille.

Eipä sitten muuta kuin Paweni & Tsala bwino!

- JH

Jos joku tietää, tarviiko Sansibarilla dollareita, niin äkkiä laittamaan tietoa tänne. Muuten mennään shillingeillä ja ryöstökursseilla.

 

25. huhtikuuta 2009
Allihopa, tai jotain sinne päin...
 
Piiitkästä aikaa taas pitää käydä päivittämässä tilannetta. Nyt kävikin sitten niin, että siskokin innoistui lähtemään reissulle miehensä kanssa, joten Namibiaan matkataankin isomman revohkan voimin. Matka jatkuu meillä suunnitelmien mukaan Sambian ja Malawin kautta Tansaniaan. Mutta Namibian viikot ollaankin sitten isommalla köörillä.

- JH


19. maaliskuuta 2009
On se kinkkinen tämä Blogspot...
 
Tässä nyt painin varmaan tunnin, että sain tuon tekstin kuvan päältä poissa. Ei voi oikeasti olla niin vaikeata. Ilmeisesti mulle on.

Nyt on passi kourassa ja suutaria vaille välineet kasassa. Rinkka alkaa näyttää aika repaleiselta, joten sen ajattelin viedä vielä korjaukseen, ettei vetoketjut jää kouraan. Alkaa matkakuume olemaan jo kohtuullisen paha. Onneksi aika näyttää töissä menevän välillä liiankin nopeasti. Kai tässä saa kaikki hommat hoidettua ennen reissua. Onneksi syksystä ei tarvitse huolehtia. Työmatkakin muuttuu lyhemmäksi, jos tarvii käydä enää työkkärissä asti:)

- JH

 

7. maaliskuuta 2009
Passit ja massit
 
Siinäpäs se meni hiihtoloma railakkaasti. Väsy. Eikä kyllä maanantaina alkavat työt niin nyt nappaa. Mutta nyt on sitten passikin hommattuna. Pitäisi olla valmiina tulevalla viikolla. Enää se Tansanian viisumi ja paperihommat ois ohi. Onneksi ei vielä varmaan näy kaikki höyläilyt loman ajalta. Alkaa hirvittään tuo rahan palaminen. Matkavakuutuksillekin tuli käyttöä jo Rukan reissulla, joten onneksi ne tuli hommattua jo paljon ennen reissua:) Aika väsynyttä.

E: tämähän se unohtu

Matkalasku kahdelta tällä hetkellä:
Lentoliput: 2395,78€
Passi: 46€

- JH


24. helmikuuta 2009
Liput ees sun taas...
 
Nyt ne sitten on hommattu. Eli matka alkaa 10. kesäkuuta ja päättyy 11. elokuuta. Vähän turhaa säätämistä päivien ja töiden kanssa, mutta eipä enää huolta kun lopetettiin töistä murehtiminen. Kai sitä jostain jotain syksyllä löytää, jos on tullut silloin edes kotio. Mieli tekis jo nyt olla pitempään, mutta saa nyt nähdä mihin asti rahkeet ja varat riittävät.

Aika tasan kolme kuukautta reissun alkuun. Vielä uusi passi tilaukseen ja tarkistella onko rokotukset Ebolaa ja muita matoja vastaan kunnossa. Sitten pitäis olla kaikki tarvittava kasassa. Jos joku muuten tietää, kuinka nopeasti Tansanian viisumin sais rajalta niin vinkkiä vinkkiä. Säätämistä se varmasti paikan päällä jonkin verran teettää, mutta ei kyllä tule olemaan se ainoa asia.

Aloitan tässä samalla summaamaan matkan hintaa. 20€ päiväbudjetilla mennään matkan aikana. Toki pakollinen safari ja muut pienet aktiviteetit ylittävät silloin tällöin budjetin. Koska rokotukset ja kaikki muu varustus pitäisi olla kunnossa niin toivotaan, että lopullinen hinta ei nousisi hirveästi yli 6000€ kahdelta. Sitten voitta miettiä, otatteko esimerkiksi tämän pakettimatkan ja maksatte itsenne kipeiksi: Namibia - Erilainen Afrikka

Matkalasku kahdelta tällä hetkellä: 2395,78€

- JH


18. tammikuuta 2009
Tästä se alkaa...
 
Morjes,

Nyt se on sitten aika alkaa kirjoittaa matkavalmisteluista ensi kesän matkaa varten. Matka alkaa kesäkuun alussa ja päättyy näillä näkymin elokuun puolivälissä. Tarkoituksenamme on matkustaa eteläisen Afrikan halki Atlantin rannikolta Intian valtameren rannikolle. Matkan aikana kuljemme Namibian, Sambian, Malawin ja Tansanian halki. Ensimmäinen kohteemme on Windhoek, josta matkaamme Sossusvlein kautta Swakopmundiin. Budjetti on noin 20€ päivä, joka ylittyy ainakin pakollisella safarilla ja mahdollisella PADI-kurssilla.

Paikkoja missä haluaisi käydä tahtoo jo olla liikaa kahdelle kuukaudelle. Namibia ja vähän Sambiaa ovat jo tuttuja paikkoja, joten aikaa ja ihmeteltävää on enemmän Sambian itäosissa, Malawissa ja Tansaniassa.

Lennot löytyi viime viikolla kohtuulliseen n. 1100€:n hintaan. Pitäisi vain maksaa ne:) Seuraavaksi olisi uuden passin hommaaminen. Nyt oikeasti näyttää ja tuntuu siltä, että reissu oikeasti onnistuukin.

Tässä on alustava reitti ja kuvia edelliseltä reissulta:

Matkasuunnitelma

- JH